divendres, de novembre 06, 2009

La URV no atura la seva tasca en investigació

La URV segueix estan a primera línia en recerca. Cada setmana surten noves notícies anunciant treballs d’investigació duts a terme per aquesta universitat. I és que la URV compta amb grans professionals especialitzats que s’esforcen per millorar en investigació, desenvolupament i innovació. Aquesta vegada, junt amb experts de la UAB i la UOC, la URV ha elaborat un estudi per preservar la privacitat dels usuaris de cercadors d’Internet. Es tracta d’un nou protocol informàtic que s’encarrega de distorsionar el perfil d’usuari que generen Google, Yahoo o Microsoft Live Search, entre d’altres.

Aquests cercadors disposen d’uns dispositius que guarden la informació sobre les cerques que fan els usuaris. D’aquesta manera, coneixen millor els seus interessos i són més eficaços a l’hora d’establir un llistat de llocs web preferents. Segons explica un dels autors de l’estudi a la URV, Alexandre Viejo, “es tracta d’un esquema basat en eines criptogràfiques que distorsiona el perfil dels usuaris que utilitzen els motors de cerca a Internet”. Per tant, “es resguarda la privacitat dels internautes en un temps de resposta més ràpid”. Viejo explica que els usuaris hauran de triar entre la seva privacitat o obtenir una resposta més ràpida, ja que "el procés d'enviar una pregunta a Google i rebre la resposta serà més lent que fer-ho sense protecció de privacitat".

El prototip del sistema ja s’ha provat amb bons resultats. De moment, però, encara s’està treballant en una versió definitiva que es pugui integrar fàcilment en les principals plataformes i navegadors. S'espera que el nou sistema estigui llest per ser descarregat e instal.lat en qualsevol ordinador a l'abril del 2010.

Veiem, doncs, com estudis com aquest fan que la URV sigui una de les universitats capdavanteres en R+D+I. Així, es posicionan en llocs privilegiats a Catalunya, a l'Estat Espanyol i al món.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada