dijous, d’octubre 29, 2009

L’anglès, un bé escàs a la URV

Un dels requisits imprescindibles per obtenir la titulació de grau amb el nou sistema educatiu del pla de Bolonya és tenir el nivell B1 d’anglès. Per això, la URV s’ha sumat a la iniciativa de fer un test orientatiu i voluntari a l’alumnat per fer-los saber en quin nivell es troben. Sembla ser, però, que la falta de motivació és un dels grans causant dels dèbils resultats que s’han donat.

Només la meitat aproximadament dels alumnes matriculats a primer s’ha presentat a l’examen. I tan sols el 20% d’aquests tenen ara el nivell necessari. La resta dels estudiants hauran de superar una sèrie de cursos durant els estudis per obtenir el nivell que es demana, corresponent al nivell 3 o 4 de l’Escola Oficial d’Idiomes i al First Certificate in English de la Universitat de Cambridge. A més, tots aquells alumnes que no han realitzat la prova, l’hauran d’acomplir abans que finalitzi el curs.

Segons la vicerectora de política docent de la URV, Mercè Gisbert, el que es demana no és res més que el nivell que, “en teoria”, haurien de tenir els alumnes que acaben el batxillerat. Gisbert explica que el problema és que als estudiants els falta “motivació per als idiomes”. Afegeix també que no relacionen aquest coneixement amb una “necessitat professional”.

Una alumna del propi centre subratlla les paraules de Gisbert. Rosa Mª Tomàs Fuentes, estudiant de primer curs de Treball Social, assegura: “la majoria arribem a la universitat sense aquest nivell que se suposa que hauríem de tenir”. Per tant, caldrà que “ens posem les piles per adquirir un nivell correcte que serà necessari pel nostre currículum i feines posteriors”.

Per treballar en aquest sentit, la universitat vol “acompanyar en la sensibilització i motivació” als alumnes a través dels tutors acadèmics que controlaran que el currículum nuclear es compleixi. En definitiva, cal conscienciar als alumnes de la necessitat bàsica de saber idiomes. L’anglès pot ser un pont d’enllaç amb un millor futur professional i el pla de Bolonya està encaminat cap aquesta direcció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada