dimecres, d’octubre 14, 2009

A un pas de l'excel·lència

Tgn Honoris Causa comença avui la seva trajectòria per la xarxa. Per tal de fer honor al títol del bloc, res millor que donar quatre dades sobre la situació privilegiada de la URV.

La universitat de Tarragona es troba en una posició avantatjada en la classificació general de les universitats espanyoles. El gran valor afegit de la URV és la seva tasca en investigació. Les dades ho corroboren: ocupa un tercer lloc ben merescut. La URV es consolida, així, com a universitat de referència a Catalunya i en l’espai europeu. Gràcies a la seva qualitat docent i al seu domini en la recerca, el desenvolupament i la innovació, la URV avança a pas de gegant.




Però això no és tot. Altres fonts ho confirmen. Fa poc més d’una setmana, es van donar a conèixer els resultats del programa “Campus de Excelencia Internacional”. En aquesta convocatòria del Ministerio de Educación i el Ministerio de Ciencia e Innovación, s’hi van presentar 42 de les universitats públiques espanyoles i 8 de les 27 universitats privades. D’entre totes aquestes, la URV ha estat preseleccionada, junt amb altres 14, pel seu excel·lent projecte de Pla Estratègic. Es tracta d’un estudi sobre la viabilitat, el pla d’acció a seguir pels campus i una memòria econòmica per aconseguir una millora que la posicioni entre els més exigents models d’excel·lència, de qualitat i d’internacionalització.


Els quinze projectes seleccionats, seran presentats davant d’una comissió d’experts internacionals el proper mes de novembre per decidir quins rebran finançament per portar-se a terme en la seva totalitat. Els diners seran atorgats a les comunitats autònomes de les universitats que siguin seleccionades en aquesta segona fase. De moment, estan en aquesta llista les universitats de Córdoba, Granada, Sevilla, Cantabria, Barcelona, València, Santiago de Compostela, Oviedo; a més de les madrilenyes Complutense, Politécnica, Autónoma i Carlos III, i la Pompeu Fabra i l’Autònoma de Barcelona. No em d’oblidar de citar entre aquestes la Rovira i Virgili que, a més, ha estat escollida també en el subprograma “I+D+i y Tranferencia” per un projecte de química. Per tant, ha rebut la distinció denominada “Campus excelente en investigación y transferencia”.


Sembla ser, doncs, que la URV és una universitat de categoria. De moment, però, falta el més important: el reconeixement per part dels seus propis alumnes.

2 comentaris:

  1. Jo aquí al problema de falta de reconeixement li afegiria un altre factor: el centralisme català. Per a molta gent, siguen o no universitaris, les universitats de Barcelona són "les bones", les realment importants i e qualitat. Les altres, com la URV, són universitats provincials, per a pueblerinos. Sembla que si no vas a la capital, no té tant de nivell i tanta categoria.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb la Myriam, i a més crec q tant ella com jo parlem amb coneixement de causa. Venim del sud i a l'hora d'escollir universitat, sembla que hagis d'anar com més lluny millor. Si esculls Tarragona, la sensació és que no tindràs mai tant bones oportunitats com si vas a la capital. Jo sempre he defensat que el fracàs o l'èxit és una qüestió personal, no del lloc on estudies.

    ResponElimina