dimecres, de novembre 18, 2009

"Viu la Ciència" a la URV

A dos quarts de deu del dimecres 18 de novembre s’ha donat el tret de sortida a la Fira de la Ciència. En una carpa de 600m², situada enguany al Campus Catalunya, es pot gaudir d’una sèrie d’activitats de caire divulgatiu que s’emmarquen dins de la 14a Setmana de la Ciència a Catalunya. Amb un total de 23 propostes i 30 estands diferents, es pretén "apropar la ciència a la població", tal com explica Calres García Mellado, Cap del Servei de Recerca de la URV. A banda, es realitzaran altres actes que donen a conèixer i entendre les virtuts dels estudis científics. L'edició d'enguany es desenvolupa sota el lema "Viu la Ciència".


Donant una volta pel recinte firal, he pogut conèixer diversos treballs d’investigació i de transferència de tecnologia que s’estan duent a terme en diferents àmbits: ciències, ciències de la vida, ciències de la salut, ciències socials, enginyeries i humanitats. A més, s’ofereixen moltes activitats de participació. D’entre totes, remarcaria el taller “Química en Família”, on els més petits poden veure com la llet es converteix en plàstic, fer gel calent o produir llum amb una llimona. Descobrir com funcionen els catalitzadors de cotxes, els LEDS i les bombetes; conèixer la petjada ecològica de cada persona; aprendre com fer una reanimació cardiopulmonar o jugar a la màquina de la veritat són alguns dels altres suggeriments.

Una de les activitats organitzades per la URV que més expectació portarà és el concurs fotogràfic ”Enlaira’t”. Des d’un globus aerostàtic muntat davant de la carpa, es pot gaudir de la sensació d’estar a 20 metres d’alçada. Es tracta d’una iniciativa duta a terme conjuntament pels departaments de Geografia i Turisme. Durant dues hores aproximadament, de 9 a 11h, han estat molts els alumnes que han fet cua per gaudir d’aquesta experiència. Tots ells, han presentat les seves fotografies relacionades amb el món dels viatges.



Gràcies a tots aquests projectes i a les experiències que viuen els participants, els alumnes de batxillerat poden acabar de decidir què estudiar en un futur. Però no només els estudiants tenen la possibilitat de formar part d’aquesta fira, sinó que els actes que s’hi duen a terme estan dirigits al públic en general. Com, per exemple, cinefòrums de cinema ambiental i diferents conferències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada