dimecres, de novembre 25, 2009

La URV es presenta a Madrid

La URV s’ha traslladat a Madrid per vendre la seva imatge. El rector de la universitat, Xavier Grau, junt amb investigadors universitaris, ha estat l’encarregat de presentar el campus Catalunya Sud. Es tracta d’un projecte que obrirà les portes de la URV a la internacionalització. El dijous 26 de novembre es farà pública la resolució sobre les universitats que obtindran un ajut per impulsar el seu campus d’excel·lència internacional. Tot i que sembla una bona oportunitat per la URV, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans denuncia aquest projecte.


Exactament, la proposta “Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud” (CEICS), pretén impulsar la regió del coneixement a les àrees de Tarragona i Terres de l’Ebre i dotar-la d’una visibilitat i reconeixements internacionals. La universitat ha defensat que aquesta zona representa el 21,1% de l’activitat turística, concentra el 90 de la producción d’energia de Catalunya i és son s’originen més de la meitat de les D.O. vitivinícoles. En Xavier Grau assegura que la URV mereix aquest prestigiós segell.


La presentación del projecte s’ha fet davant de la Comissió Internacional Avaluadora en un acte organitzat pel Ministeri d’Educació. La finalitat d’aquest concurs és situar les millors universitats espanyoles entre les 100 primeres d’Europa. Per això, les guanyadores obtindran una subvenció de 150 milions d’euros a repartir que les ajudarà a impulsar els seus objectius internacionals.


Per la seva banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans creu que aquest projecte respon a la voluntat de privatitzar i imposar criteris d’eficiència empresarial a la universitat pública. Es pensa que és una forma de aguditzar encara més les diferències entre les universitats públiques “de primera” i “de segona”.


Caldrà esperar unes hores per saber si el treball de la URV està a l’alçada d’altres centres europeus i, per tant, si ha obtingut aquest reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada